15 Juni 2021 – Precies 5 jaar geleden werd Coöperatieve Opleidingscentrum Transport & Logistiek Noordoost-Twente u.a. opgericht. Doel is om jongeren van 15 tot 22 jaar, grotendeels VMBO-verlaters, op te leiden voor de logistieke- en transportbranche. Initiatiefnemers die vijf jaar geleden de coöperatie hebben opgericht zijn Gerard Woesthuis (ROC van Twente), Jan Bergman (Beijer Logistics), Gerard ter Brugge (HST), Hans Olde Monnikhof (De Monnik Dranken) en Raymond Steghuis (Steghuis Transport Twente).

De opstart is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Oldenzaal, Dinkelland en Enschede. Inmiddels is een belangrijke partner toegetreden; STL, Sectorinstituut Transport en Logistiek, waardoor de opleidingen logistiek medewerker en chauffeur wegvervoer met 90% worden gesubsidieerd.

De opleidingen die worden gegeven door het ROC van Twente bij OT&L zijn BBL opleidingen, niveau 2 voor logistiek medewerker en chauffeur wegvervoer. Jongens en meisjes gaan 1 dag in de week naar school en 4 dagen in de week gaan ze aan het werk bij een van de lidbedrijven die zijn aangesloten bij de coöperatie. De leslocatie is in Oldenzaal aan de Zutphenstraat waar ook een praktijkhal is en studenten met heftruck en vrachtwagen kunnen oefenen. Voordeel van deze locatie is dat het voor veel studenten dicht bij huis is. En natuurlijk niet te vergeten is er een baangarantie tijdens de opleiding. OT&L zoekt voor de studenten de leerwerkplekken. Meestal blijven de studenten na de opleiding bij het bedrijf waar ze zijn opgeleid of gaan naar een ander bedrijf binnen de coöperatie.

Inmiddels zijn er 23 bedrijven aangesloten bij de coöperatie omdat zij de MVO gedachten uitdragen en graag goede krachten willen opleiden voor de logistieke- en transportbranche.

Vanaf 2017 zijn er in totaal 65 goede studenten uit de regio opgeleid door OT&L/ROC. Voor het komende schooljaar starten wij, tot op heden, met 17 studenten. OT&L hoopt voor de toekomst nog vele studenten te mogen opleiden en begeleiden.

Deze week wordt er even stilgestaan bij het 5-jarig bestaan van OT&L samen met de huidige studenten. Volgende maand, net voor de zomervakantie, volgt er een barbecue voor de studenten en de leden van de coöperatie waarbij de gediplomeerden extra in het zonnetje zullen worden gezet.

Er is nog steeds een groot tekort aan logistiek medewerkers en chauffeur wegvervoer. Heb je interesse in de branche kom gerust een kijkje nemen bij OT&L. Maak een afspraak of meld je aan voor één van onze opleidingen. www.otl-oldenzaal.nl

Most Recent Projects